Voor vragen App met De Meersche Helden
Click for more products.
No produts were found.

Geschiedenis van De Meersche Helden

Ontstaan en verder.

Het is april 2008. Fanzine Dapp’re Strijders stopt er mee. Het seizoen wordt nog afgemaakt maar na zes jaar trekt de redactie de stekker eruit. Daarmee zouden de Ajax-supporters na De Schijnbeweging, De Ajax Ster en Dapp’re Strijders geen fanzine meer hebben.

                                                         1996 – 2001                          2002 – 2008                                 2008

                                            Beschrijving: http://www.demeerschehelden.nl/ontstaan-DMH/1.jpg            Beschrijving: http://www.demeerschehelden.nl/ontstaan-DMH/2.jpg      

Dat kon natuurlijk niet. Ajax hoort een onafhankelijk fanzine te hebben. Alle grote Europese clubs van naam hebben één of meerdere fanzines, dus dan moet Ajax er minimaal ook één hebben. Dat moest een blad worden voor supporters: alles over Ajax, zowel positief als kritisch, maar wel met één rode draad: Ajax is ONZE club. Een spreekbuis voor meerdere supportersgroeperingen: iedereen moet zijn mening, doelstellingen en denkwijze met betrekking tot Ajax kunnen ventileren.

Een paar supporters vonden elkaar in die opvatting en sloegen de handen ineen: er MOEST een nieuw fanzine komen. Vele uren zijn er ter voorbereiding ingestoken, vele namen zijn de revue gepasseerd en ook veel ideeën zijn de prullenbak ingegaan. Uiteindelijk zijn we er uit gekomen. Na alles goed uitgewerkt te hebben, hebben we bij de AFCA Supportersclub aangeklopt. We wilden dat een gerenommeerde supportersgroep achter ons besluit zou staan. Ook konden we hun hulp goed gebruiken: zowel met de opstart, hun ideeën en financiële steun waren meer dan welkom. Na wat aanpassingen waren we eruit: De Meersche Helden was geboren.

                                                                        Versie 1                                                         Versie 2

                                                Beschrijving: http://www.demeerschehelden.nl/ontstaan-DMH/v1.jpg                Beschrijving: http://www.demeerschehelden.nl/ontstaan-DMH/v2.jpg

De naam moest natuurlijk met Ajax te maken hebben. Iets dat zowel met het heden als het verleden van de club te maken heeft. Dan kom je al gauw bij het clublied uit: De Meersche Helden komt in het clublied voor. Combineer dat met het oude vertrouwde Ajax-stadion De Meer, de plek waar Ajax zoveel successen heeft beleefd en waar zoveel supporters met weemoed naar terugkijken en de naam is verklaard.

Ook moest er een duidelijke lookvoor het fanzine komen, het moest een herkenbare smoel hebben. Na meerdere ontwerpen te hebben gemaakt zijn we uiteindelijk bij het eerste ontwerp uitgekomen. Het heeft allerlei belangrijke Ajax-kenmerken: het ECHTE logo, de stadions De Meer en Amsterdam Arena. Verder heeft het een opvallende blauwe kleur en kan je in één oogopslag zien wat de belangrijkste onderwerpen zijn.

                                                                Versie 3                                                     Versie 4

                                               Beschrijving: http://www.demeerschehelden.nl/ontstaan-DMH/v3.jpg               Beschrijving: http://www.demeerschehelden.nl/ontstaan-DMH/v4.jpg

Maar toen waren we er nog niet: dit was pas het begin. Er komt heel wat bij kijken: schrijvers, verkopers, fotograven, interviewers, tekenaars… ga zo maar door en dat allemaal op vrijwillige basis. Ook moest de naam van het fanzine worden vastgelegd, het fanzine moest worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een bankrekening moest worden geopend. Diverse supportersgroeperingen moesten worden benaderd. Ook moest er een organisatie worden samengesteld: een voorzitter, een penningmeester, een secretaris, een boekhouder, verkoopcoördinatoren. Alles moest perfect geregeld zijn. Na veel bloed, zweet en tranen hadden we het voor elkaar: bij de eerste wedstrijd van het seizoen 2008-2009,  Ajax – Roda JC, kwam De Meersche Helden voor het eerst uit.

                                   Beschrijving: http://www.demeerschehelden.nl/ontstaan-DMH/3.jpg

De eerste 5 jaar.

Het is niet altijd makkelijk geweest, met name de digitale snelweg is een geduchte concurrent gebleken maar we zijn er altijd voor blijven gaan. We zijn altijd kritisch op ons zelf en op het fanzine mede daardoor zijn wij toch een bekende naam geworden binnen de Ajax supporters. Ook zijn we twee van onze vaste medewerkers verloren, Joark en Bobby Haarms zijn ons enkele jaren geleden ontvallen. Dat deed pijn mede ook omdat ze buiten het fanzine ook nog vrienden waren. Voor Bobby hebben we een speciaal fanzine gemaakt, de gehele opbrengst van die uitgave is naar het standbeeld van Bobby gegaan.

                                       Beschrijving: http://www.demeerschehelden.nl/ontstaan-DMH/3.jpg

Ook hebben we tegenwerking gehad van stadsdeel zuidoost, zo in een keer mochten we het fanzine niet meer verkopen rondom de Arena, we hadden/hebben niet de juiste vergunningen. Tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds in gevecht met het stadsdeel. Maar Ajax heeft ons ontzettend geholpen en dat doen ze nog steeds, daar waar ze wat kunnen bijdragen doen ze het. Door Ajax mochten we in de Arena verkopen, uiteraard vinden wij dat top maar zien dat als een tijdelijke oplossing want ons doel ligt toch rondom de Arena. Dus hopelijk komt daar snel een oplossing voor, helaas is dat tot op heden (2019) nog niet gelukt.

                                     

Seizoen 2018-2019

Inmiddels zijn we in het elfde seizoen van De Meersche Helden beland, de doelen die we bij de oprichting hadden zijn inmiddels allang gehaald. In eerste instantie wilde we het langst lopende Ajax fanzine worden wat later werd bijgesteld tot het halen van uitgave 50. Doelstellingen qua fanzine hebben we niet meer, zolang de wil en motivatie er is gaan we door. Inmiddels hebben we de cover weer veranderd, en wat andere kleine veranderingen in het fanzine zijn aangebracht. 

                                        Beschrijving: http://www.demeerschehelden.nl/ontstaan-DMH/3.jpg

Webshop

Heel belangrijk voor de Meersche Helden, mede door dit medium houden we ons hoofd ruim boven water. Iedereen hoeft niks te missen, waar je ook bent je kan altijd iets bestellen op onze webshop. We hebben ons ook verbreed, we hebben niet alleen maar fanzine’s of ingebonden versies. Sinds 2012 organiseren we ook busreizen als Ajax in het buitenland moet spelen in de Champions- of Europa League. Daar gaan we ook zeker mee door. Ook hebben we de nu al beroemde miniatuur kampioens schaaltjes verkocht, ook een groot succes. Tevens ook in ons assortiment, sjaaltjes, stickers, foto’s, en niet te vergeten canvas. Ook hebben wij merchandise van andere supportersgroeperingen in onze webshop. Zeker een bezoek waard.

Social media.

We zijn sinds 2012 te volgen via Facebook en Twitter, wij proberen dit zo goed mogelijk bij te houden maar helaas lukt dat nog niet altijd. Is er iets nieuws te melden van De Meersche Helden dan staat dit er zo snel mogelijk op. 

Corona 2020-2021/ 2021-2022.

Een vervelende periode voor de supporters en DMH. iedereen kreeg te maken met het Covid-19 en iedereen had er een mening over. Geen voetbal wedstrijden meer, of zonder publiek. dat betekende voor ons als stichting een hele zware tijd, geen fanzine meer en geen busreizen.

Gehackt.

In de tijd dat we allemaal met de corona bezig waren, kregen we er nog een klap erbij, onze server wordt gehackt, om het even makkelijk te zeggen ze hebben gijzelsoftware op onze server gezet waar wij al onze bestanden en foto's op bewaren die zijn nu versleuteld en er kan niks meer geopend worden.

Hiervan hebben we aangifte moeten doen om te hopen dat de overheid wat er aan kon doen of die gasten kon opsporen. maar ja je raad het al.

We zouden moeten mailen en digitaal moeten betalen naar ergen in Toekie Toekie stan. dit hebben wij niet gedaan omdat we als nog geen zekerheid hebben of we wat terug krijgen.

Dus we moeten DMH weer opnieuw opbouwen op alle fronten. mochten er technische gasten weten om dit op te lossen mail ons dan.

Dit alles heeft dus consequenties gehad voor De Meersche Helden.we zijn nu weer volop bezig met met alles te herstellen, helaas sommige dingen gaan niet meer.

Het fanzine zal waarschijnlijk ook weer een nieuw uiterlijk krijgen, en aan de website wordt ook weer hard gewerkt. het lastige is buiten de stichting om hebben wij allen een baan, en moeten dit in de vrije uurtjes die over zijn herstellen. 

Mochten er supporters zijn die DMH willen komen versterken meld je dan aan bij ons.

Seizoen 2022-2023.

We gaan door !!!

Uiteindelijk ruim 2 jaar later heeft de redactie besloten om toch door te gaan na een lastige tijd te hebben gehad. We moeten weer terug komen op ons oude niveau, eigenlijk nog beter  en groter worden dan voorheen.

Wij willen wel door maar het hangt ook af van andere partijen af. denk hieraan Sponsors/Adverteerders, schrijvers, vrijwilligers, Ajax, enz enz. We hebben alle partijen die het mogelijk maken om het fanzine te laten bestaan aangesproken, we wachten nog even op een paar belangrijke mailtjes. en dan hopen we weer terug te zijn.

Menu

 • De Meersche Helden

  Wij zijn een stichting die zich inzet voor alles wat met de supporters van Ajax te maken heeft.

  • Fanzine
  • Busreizen
  • Evenementen
  • Merchandise
  • Sfeerteam
  Meld je aan als vrijwilliger.

  Versterk ons team De Meersche Helden, interesse in.

   • Sponsor/advertenties
   • Collumnist
   • Verkoopmedewerker
   • Socialmedia
   • Diverse

  Mail ons op redactie@demeerschehelden.nl

  DMH Geschiedenis

  De Meersche Helden is in 2008 opgericht.

  • De Schijnbeweging
  • De Ajax Ster (DAS) 1996-2001
  • Dapprestijders 2002-2008
  • De Meersche Helden 2008-

  is april 2008. Fanzine Dapp’re Strijders stopt er mee. Het seizoen wordt nog afgemaakt maar na zes jaar trekt de redactie de stekker eruit. Daarmee zouden de Ajax-supporters na De Schijnbeweging, De Ajax Ster en Dapp’re Strijders geen fanzine meer hebben

 • Fanzine De Meersche Helden

  Het Fanzine.

   • Seizoen-2022-2023
  Fanzine De Meersche Helden

  Het Fanzine.

   • Seizoen-2022-2023
   • Locatie's Fanzine uitgifte
   • Datums Fanzine uitgifte
   • Crew

QR code

Settings

Share

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in